Investering I Pokemon Kort (2023)

Pokémon kort er en populær hobby for både børn og voksne verden over, men de er også blevet et investeringsobjekt for mange. De farverige kort med figurer fra Pokémon serien er blevet mere værdifulde over tid, og derfor er der en stigende interesse for at investere i disse kort. I denne artikel vil vi udforske Pokémon kort som en investering.

Hvad er Pokémon kort?

Pokémon kort er en del af et samlekortspil, hvor spillere samler kort med figurer fra Pokémon serien og bruger dem i spillet mod hinanden. Kortene har forskellige egenskaber og niveauer, og nogle er mere sjældne og værdifulde end andre. Spillet er blevet populært verden over, og der er også en stor samlerkultur omkring kortene. I dag er Pokemon den bedst sælgende mediefranchise nogensinde, foran kæmpe brands som Star Wars og Hello Kitty.

Dyreste pokemon kort
Pokémon kort som investering

De seneste år er Pokémon kort blevet mere populære som investeringsobjekt, og der er flere grunde til det. For det første er Pokémon-kortene blevet mere værdifulde over tid. Mange af de sjældneste kort er steget i værdi med over 1000% siden de blev udgivet i slutningen af 90'erne. For det andet er der en stigende interesse for Pokémon-kort og samlerkultur generelt, hvilket øger efterspørgslen efter kortene.

Det er vigtigt at huske på, at det kan være en risikabel investering, og at man skal være opmærksom på de potentielle risici. Man skal også huske på, at det kan tage tid at finde den rigtige køber til ens kort, og at man derfor skal være tålmodig.

Tips til at investere i Pokémon kort

Undersøg markedet
Før man investerer i Pokémon kort, er det vigtigt at undersøge markedet først. Man skal have en grundlæggende forståelse af, hvordan markedet for Pokémon kort fungerer, og hvad der gør nogle kort mere værdifulde end andre. 

Køb sjældne kort
Nogle Pokémon kort er sjældnere og mere værdifulde end andre. De mest sjældne kort er ofte dem, der blev udgivet i ekstremt begrænset antal og kun er blevet givet væk eller solgt ved særlige begivenheder. Disse kort kan være svære at finde, hvilket bl.a. spiller ind i at samlere derfor må betale høje summer for dem. Undersøg også markedet for kort vurderet af grading selskabet PSA.

Dyrt Pokemon kort af Pikachu

Køb kort i god stand
Kortenes stand kan også påvirke deres værdi. Kort i god stand, der ikke har været bøjet, revet, har ridser eller har hvide mærker i kanterne, vil have en højere værdi end samme kort i en ringere stand. Derfor kan det være en god idé at købe kort i god stand eller at investere i at få kortene vurderet og restaureret.

Hvis du er nysgerrig på at investere i Pokemon kort, vil jeg anbefale at du følger med på YouTube kanalen ‘Eventyrmand’. Der er regelmæssige videoer om hvilke kort Alexander Valeur investerer i, samt analyser af andres porteføljer.

Er du interesseret i at købe dit første Pokemon kort, så er der et bredt udvalg af unikke kort, som ofte kan være svære at finde på det Danske marked, her på Collectibles.dk


Del det her